Sponsors

BENNIE DE JONG NIEUWE HOOFDTRAINER NOORDSTER!

13 december 2021 20:30


Voor de meeste sterren zal Bennie de Jong een grote onbekende zijn

maar in Stad en Ommeland is het een graag geziene persoonlijkheid met een rijk voetbalverleden.

Tot aan zijn 22e levensjaar voetbalde Bennie zelf bij Groen Geel in Groningen, wat volgde met een promotie naar de BV Veendam. Tussentijds waren er voldoende mogelijkheden om op een hoger amateurniveau te kunnen voetballen, maar zijn clubliefde hield hem bij Groen Geel. Bij BV Veendam groeide hij onder Henk Nienhuis uit tot vaste waarde van het eerste elftal. Op 28e jarige leeftijd gooide een dubbele enkelbreuk roet in het eten wat uiteindelijk het einde van zijn profcarrière betekende.
De liefde voor het spelletje ging echter nooit verloren en zo begon Bennie zijn trainerscarrière bij Blauw Geel. Bij Blauw Geel is hij uiteindelijk 8 jaar gebleven om vervolgens via De Vogels, Holwierde en Forward naar PKC te gaan. Met dit seizoen erbij is hij ook daar 8 jaar aan het roer geweest.

Tijdens onze gesprekken met Bennie werd ons snel duidelijk dat hij een mooie persoonlijkheid is die ook echt zijn gevoel volgt. Een echt voetbaldier dat ook de Oost Groningse mentaliteit goed kent aangezien dit zijn dagelijks werkgebied is. In het verleden heeft hij als tegenstander van Noordster de sfeer van onze club mogen proeven en dat is hem altijd positief bijgebleven. Dit was voor hem ook de reden om het gesprek met ons aan te gaan.

De resultaten als trainer zijn louter positief te noemen en dat is uiteraard een fantastisch gegeven, maar zijn enthousiasme, betrokkenheid en duidelijke voetbalvisie waren voor ons doorslaggevend.
Wij zijn dan ook ontzettend trots te kunnen vermelden dat met ingang van seizoen 2022/2023 Bennie de Jong onze hoofdtrainer is. We kijken met een ontzettend goed gevoel uit naar onze samenwerking.

bennie_de_jong.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!